Nominert til Næringsprisen 2023

Bygg Team har bygd boliger i Hallingdal i over 20 år og er nå nominert til å få Næringsprisen 2023. Vi er ydmyke og takknemlige for at vår bedrift har kommet på listen.

 

Kilde: Artikkel i Hallingdølen

Ser at kundene ofte må justere innholdet fordi ting har blitt dyrere
– Vi skal være beskjedne i forhold til det at vi bygger et hjem og et livsverk for folk. De færreste setter opp et hus eller hytte gjentatte ganger. De skal bruke mer penger enn de har gjort noen gang. Det skal vi ha respekt for, sier Per Egil Rese.

Han er daglig leder i Bygg Team på Gol. De er en av syv nominert bedrifter til Næringsprisen 2023 som blir delt ut på Hallingdalskonferansen i slutten av august. Juryen trekker i sin begrunnelse frem både lange tradisjoner og lønnsom drift. Den har også lagt vekt på at firmaet ansetter håndverkere med lokal tilknytting og at de tar inn lærlinger.

– Vi vil ha lokalt ansatte, som har nærhet til det de jobber med. Og vi vil bidra til å utdanne nye håndverkere. Det har ikke blitt gjentatte håndverkere de siste årene, selv om oppdragmengden økte under pandemien. Men vi ser det som viktig å bidra, sier Rese.

 

Tømrerbas Joakim Bråten Stensæter (t.h) sammen med sommerhjelp Sander Aasen (t.v) og
tømrerlærling Jonas Bjerkerud ute på byggeplass i Gol.
 

Må justere
Bygg Team er en del av BoligPartner-systemet, en av de største hytte- og boligleverandørene i landet. Det har de vært siden starten, og mye har skjedd både i firmaet på Gol og i BoligPartner på 22 år.
I løpet av disse årene har de bygd over 260 enheter, som er både hytter, eneboliger og flermannsboliger. Med økende priser og renteoppgang ser også hus- og hyttebyggerne endringer.

– Ser du tall på landsbasis, er det nedgang i alle markedet. Hyttemarkedet har merket det mest, nå ser vi at boligbyggingen kommer etter. Konjunkturene i Hallingdal er nok flatere enn en del andre steder
Blant annet ser de at kundene må fire på kravene til innhold og krympe budsjettet.
– Mye går på hva de ønsker at en bolig eller en hytte skal inneholde. Og for noen handler det om hvor stort en har anbefal å bygge og dem kravet man har sett.
De ser også at gjentatte er innflyttere eller hjemflyttere, som har solgt leiligheter i byene, og derfor kommer med et større budsjett.
– Gjentatte av kundene på enebolig er i den kategorien. De har solgt noe og fått høyere eigenkapital og er slik noe bedre stilt.

Ikke urolig for jobben
Men Rese er ikke urolig for om dem vil ha oppdrag fremover.
– Vi har mange prosjekt som skal i gang, og mye å drive med utover. Mange har ventet på å bygge veranda, tilbygg eller å få skiftet vinduer. Det er et marked for det nå.
– Hva betyr en nominasjon?
– Det er veldig spennende, og artig for oss som bedrift å komme med på en slik liste. Det er mange gode kandidater. Og for egen del kjenner jeg på det at jeg må ha gjort noe rett ved roret i alle disse årene, sier Per-Egil Rese.

De ansatte i administrasjonen: Prosjektleder Rolf Lien Blakkestad, boligselger Marit Løken og daglig leder Per-Egil Rese. Kontorleder Tove Eilevmo, var ikke tilstede når bildet ble tatt.