Erstatningshytte – riv den gamle hytta og bygg ny på samme tomt

Går du med planer om å pusse opp den gamle hytta? Rive gulv, bytte vinduer, legge nytt tak og bygge på en ny del slik at dere får et skikkelig bad og ekstra soverom? Det er ikke alltid så enkelt å flette nytt med gammelt og ofte kan det bli en svært tidkrevende og slitsom prosess å renovere hytta.

Hvis du river den gamle hytta og bygger ny på samme tomt, får du en tilnærmet vedlikeholsfri og moderne fritidsbolig i mange år fremover. Du kan få mer plass, bedre komfort og en hytte som er bygget etter dagens tekniske standard. Våre erfarne arkitekter tilpasser hytta slik at den glir inn i omgivelsene samtidig som den tilfredsstiller kommunens retningslinjer for fritidsbebyggelse.

Kunne dette være noe for deg? Her er 6 steg som viser hvordan vi kan hjelpe deg med dette:

1. Hvilke muligheter gir tomta?
Våre hyttekonsulenter undersøker muligheter og begrensinger som ligger i kommunens reguleringsbestemmelser for området.Disse kan ha blitt endret siden den gamle hytta ble bygget. Vi tar en uforpliktende befaring på hyttetomta, og på denne måten kan vi kartlegge de beste løsningene og se nærmere på hyttemodeller etter dine behov.

2. Tilpasninger av ny hytte
Når hyttemodell er valgt, starter prosessen med å tilpasse hytta slik du ønsker. Våre hyttekonsulenter har bred erfaring og kan rådføre seg med BoligPartner sitt erfarne arkitektlag. Sammen gjør vi vårt ytterste for å skape optimale løsninger tilpasset landskapet og kommunens reguleringsbestemmelser.

3. Papirarbeid og søknadsprosesser
Nå er tiden kommet for å skrive kontrakt med oss. Kontrakten beskriver tydelig leveranseinnhold fra BoligPartner og hva du som kunde ønsker å stå for selv. I forkant setter vi alltid opp en økonomisk plan slik at du har full oversikt over alle kostnader i forbindelse med byggeprosjektet. Vi ferdigstiller tegninger, sender ut nabovarsling og utformer rive- og byggesøknader til kommunen.

4. Produksjon og planlegging
​Når alle søknader er godkjente inviterer vi deg til det viktige oppstartsmøtet. I dette møtet avtales detaljer. Sammen med underleverandører planlegges de viktige milepælene i byggeprosjektet.

5. Byggeperioden starter
Da er tiden endelig kommet for å starte arbeidene på tomta, rive gamlehytta, rydde tomten samt klargjøre for grunnarbeidene før selve byggingen av ny hytte starter opp. BoligPartner kan etter avtale koordinere hele prosessen for deg. I forkant setter vi opp en fremdriftsplan som gjør at du kan følge byggingen fra uke til uke.

6. Overlevering og innflytting
​Når hytta er ferdig og skal tas i bruk, innhenter vi ferdigdokumenter og andre nødvendige attester. Hytta gjennomgås sammen med deg, før overlevering, slik at levering står til forventningene. Vi avtaler ettårskontroll for å se at alt fungerer som det skal. I tillegg er det godt å vite at BoligPartner har det fulle reklamasjonsansvaret i fem år etter overtakelsen når du kjøper ferdig hytte av oss.